FAQ Solistenconcours 2018

Informatie over het Solistenconcours | Update 6 oktober

Een solistenconcours is een soort wedstrijd waarbij je als muzikant als solist optreed. Je probeert dan een muziekstuk zo goed mogelijk neer te zetten. Vaak is er ook een jury die beoordeelt hoe goed je het hebt gedaan en je tips geeft voor verbetering.
Iedereen die lid is van het Nijkerks Stedelijk FanfareCorps kon zich opgeven. Van leerlingen wordt verwacht dat zij sowieso meedoen. Het solistenconcours is een mooie kans om feedback op je muzikaliteit te krijgen van iemand anders dan je docent.
Ja, er zijn namelijk verschillende categorieën waarin je mee kan doen. Op basis van je opgegeven niveau word je in een categorie geplaatst met mensen van hetzelfde niveau. Als je echt pas een paar weken/maanden muziek maakt overleg dan eerst even met je docent of de opleidingscommissie.
Het solistenconcours 2018 van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps vindt plaats op 13 oktober van 9:00 tot 14:00.
Het concour vindt volgens de huidige planning plaats in Gebouw Samenspel, Watergoorweg 48, 3861 MA Nijkerk.
Er zijn drie categorieën met elk een eigen prijsuitreiking:
  • Beginner
  • Amateur
  • Gevorderd
Een kleine muzikale omlijsting om je voordracht is natuurlijk wel leuk. Daarom kun je samen spelen met een vooraf opgenomen begleiding (mp3, inleveren via het formulier) of met een live pianist. Je moet zelf voor de pianist zorgen, een piano of keyboard zal aanwezig zijn.
Dinsdag 9 oktober is er om 18:00 de mogelijkheid om je bladmuziek te laten scannen en een .mp3 van je cd te laten halen. Ben je dan niet in de gelegenheid, stuur dan even een mailtje naar de opleidingscommissie.
Je kon je opgeven tot 25 september 2018. Als je dat niet gedaan hebt hopen we je volgend jaar te zien ;).
Helemaal niks! Iedereen die lid is van het N.S.F.C. mag gratis meedoen met het concours :D.
Het je wordt onder andere beoordeeld op je muzikaliteit en je technische beheersing.
De jury zal bestaan uit Cor Pronk en Ruud Böhmer, die samen verstand hebben van elk gebied binnen de HaFaBra.
Nee, dat is natuurlijk wel een leuke bijkomstigheid maar het belangrijkste van het concour is dat je er iets van leert. Je komt erachter hoe het is om in je eentje voor een zaal te spelen en krijgt feedback van professionals die weer anders naar je kijken dan je eigen docent.
Ja! Het concours is openbaar maar je mag allen tussen twee uitvoeringen door de zaal betreden of verlaten. Elke categorie heeft een eigen starttijd die je via de e-mail te horen krijgt.
Nee, je hoeft alleen aanwezig te zijn op het moment dat jouw categorie aan de beurt is. Uiteraard mag je wel de hele dag aanwezig zijn, het is natuurlijk superleuk om te horen hoe andere mensen het doen!
Als je het niet zit zitten maar wel wilt meehelpen ben je ook van harte welkom. Stuur even een mailtje naar de opleidingscommissie zodat we weten wie je bent en wat je kunt doen. Alle hulp is welkom!
Tjsa, ook de opleidingscommissie bestaat (nog) uit mensen. Maar stuur gerust een e-mail met je vraag, dan kunnen we die eventueel toevoegen.