Muziekles

Het NSFC vindt het belangrijk dat iedereen in Nijkerk en omstreken de mogelijkheid heeft om actief kennis te maken met muziek. Daarom bieden wij privélessen aan voor verschillende instrumenten die binnen de setting van de fanfare te vinden zijn. Voor leerlingen die lessen bij het NSFC volgen, is er tevens de mogelijkheid om mee te doen met jeugdorkest of een slagwerkgroep bestaande uit jonge leden.

Lessen en docenten bij het NSFC

Blokfluitles (AMV) wordt gegeven door Annelies Vrieswijk op woensdagmiddag.
Koper wordt gegeven door Gellius Kaars Sijpesteijn en Sebastiaan Haverkate op woensdagmiddag en maandagavond.
Saxofoonles wordt gegeven door Annelies Vrieswijk op woensdagmiddag en woensdagavond.
Dwarsfluitles wordt gegeven door Syrinx Jessen op woensdagmiddag.
Slagwerkles wordt gegeven door Henrike Palland op dinsdagmiddag.

Vul voor een gratis proefles gerust het formulier hiernaast in, dan neemt onze opleidingscommissie contact met je op. Het is niet mogelijk om meer dan twee proeflessen te nemen. Het kan voorkomen dat er niet direct plaats is bij een docent of dat er geen instrument beschikbaar is. Onze opleidingscommissie zal dan contact opnemen om met je een oplossing te zoeken.

Contributie en lesgeld

Ieder lid van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps betaalt contributie voor zijn of haar lidmaatschap zoals in onderstaand overzicht aangegeven. Leerlingen Algemene Muzikale Vorming betalen geen contributie. De volgende gevallen geven een korting op de contributie:

  • Elk 3e, 4e enz… gezinslid uit hetzelfde gezin (aangemeld via dit formulier) krijgt 5 euro korting per maand op de contributie.
  • Eigen instrument: 5 euro korting per maand. (met uitzondering van blokfluit/amv. Indien u niet in het bezit bent van een blokfluit, kan deze besteld worden via de docent. Voordeel hiervan is dat de blokfluiten dan allemaal de zelfde klankkleur hebben wat ten goede komt aan het samenspel.)

Naast de contributie geldt er een lesgeldtarief voor de muzieklessen. De hoogte van de lesgelden is afhankelijk van verschillende factoren. jongeren tot 18 jaar en ouderen boven 64 jaar hoeven bijvoorbeeld minder te betalen.

Samengevat zien de standaardbedragen in euro’s per maand er als volgt uit:

Lidmaatschap (contributie) Lesgeld (20 minuten) Totaal
Tot 18 jaar 20,00 30,20 50,20
18 tot 21 jaar* 25,50 44,00 69,50
21 tot 65 jaar* 25,50 53,25 78,75
65 jaar en ouder 25,50 30,20 55,70
AMV 0,00 22,10 22,10
Slapend lid* 6,00 N.V.T. 6,00

*Lesgeld is hoger omdat de gemeente voor deze leeftijdscategorie geen subsidie verstrekt. Vanaf 21 jaar dient de docent ook nog eens BTW (21%) af te dragen. Dit komt ten laste ven de leerling.
Lesgelden zijn berekend per 20 minuten. In sommige gevallen is 30 minuten les ook mogelijk. Indien men hiervoor kiest zal het lesgeld 50% duurder worden en daarmee dus ook het totaalbedrag.

Mochten er financiële redenen zijn om geen lid te worden en/of muziekles te nemen, neem dan gerust contact met ons op.