Nieuws


FLORALIA VOORTHUIZEN 2019

Vandaag speelden wij tijdens Floralia in Voorthuizen. En wat een prachtige wagens! Dat in combinatie met leuke mensen, goed weer en gezellige muziek maakte het voor ons een heerlijk geslaagde dag. Tot volgend jaar!



RABO CLUBSUPPORT

Ook dit jaar zijn wij weer genomineerd voor de #RaboClubSupport. Deze gaat op 27 september van start via Rabobank.nl/clubsupport.
Wat houdt dit in? Als lid van de Rabobank kun jij je stem op ons uitbrengen. Met elke stem ontvangen wij een hoger bedrag van de Rabobank. Leuk: het kost jou niks, maar wij kunnen met het geld dat wij ontvangen onze jeugd beter ondersteunen en nieuwe instrumenten voor hen aanschaffen!

Word snel lid van de Rabobank en stem vanaf 27 september op het #NijkerksStedelijkFanfareCorps. #Samenvierenwedewinst #RabobankNijkerk


OPEN MONUMENTENDAG 2019

Afgelopen zaterdag luisterden wij tussen 10 en 16 uur Museum Nijkerk op met onze muzikale klanken. Afslag Nijkerk trapte om 10.30 uur af, het dwarsfluitensemble volgde rond lunchtijd, begin van de middag speelden leerlingen een aantal stukjes en om 15 uur sloot de kapel deze zonnige dag af.

📸 Gerrit van de Veen – OpticaFotoNijkerk


OPEN MONUMENTENDAG

Morgen (zaterdag 14 september) is de Open Monumentendag in Gemeente Nijkerk. Op deze dag zal Museum Nijkerk haar deuren openstellen voor publiek. Een aantal weken geleden werd in het museum de tentoonstelling Muziek uit Nijkerk geopend, hier heeft het NSFC een prominente rol in gekregen. Daarom zullen wij morgen het museum ook vullen met muzikale klanken.

Ons programma:
10.30 uur: Afslag Nijkerk en KABAAL! openen ons muzikale programma
11.00 uur: een dwarsfluitensemble zal een uur lang diverse muziekstukken spelen
12.45 uur: leerlingen van de fanfare (variërend tussen beginnend tot gevorderd) zullen hier soleren. Voor best veel leerlingen de eerste keer, dus spannend! Dit programma loopt door tot 14.30 uur.
15.00 uur: de kapel sluit de dag af met een uur aan feestmuziek

Wie niet in de gelegenheid is om naar het museum te komen, kan ons volgen op Instagram @nijkerks_nsfc om er toch bij te zijn!

Tot morgen!


Aanstaande zaterdag is het open Monumentendag en spelen onze muzikanten de gehele dag bij Museum Nijkerk. Om 10.30 uur spelen onze slagwerkgroepen Kabaal en Afslag Nijkerk!

We zien u daar graag! En als u er toch bent… In het museum is een mooie tentoonstelling te vinden waar wij in het kader van ons 125 jarig jubileum volop te vinden zijn.


WORKSHOPS VAN SLAGWERKGROEPEN

Vandaag hebben de slagwerkgroepen Kabaal en Afslag Nijkerk bezoekers van de Nijkerkse Sleepbootdagen 2019 uitgenodigd om mee te komen spelen. En er waren veel kinderen die hier gebruik van gemaakt hebben! Op het hoogtepunt – in de video – spelen 8 niet-leden mee. Kom gerust langs bij een van onze repetities om te kijken of dit iets voor je is! We repeteren elke dinsdagavond vanaf 19.15 uur in ons clubgebouw Samenspel (Watergoorweg 48).


NIJKERKSE SLEEPBOOTDAGEN

Vandaag zullen wij met de kapel spelen op de veertiende editie van de Nijkerkse Sleepbootdagen. We lopen tussen 11 en 13 uur rond bij de Havenkom Nijkerk.
Tevens geven onze slagwerkgroepen Kabaal en Afslag Nijkerk tussen 11 en 12.30 uur workshops waar u bij aan kunt sluiten. Elke 20 minuten begint er een nieuwe workshop; u kunt zich melden bij de dirigent en direct meespelen!

We zien u graag vandaag langs komen!

Maandag plaatsten wij een prijsvraag; Grietje Pleijsier-stoop, Marian Van der Straten en Lina Idema gaven het juiste antwoord! Zij mogen vandaag tussen 11 en 13 uur een verzoeknummer kiezen uit het repertoire van de kapel (vraag naar Eline binnen de kapel, de rest wordt dan geregeld!).



SLA JE SLAG TIJDENS DE SLEEPBOOTDAG!

Aanstaande zaterdag 7 september organiseren Kabaal en Afslag Nijkerk tussen 11.00 en 12.30 uur elke 20 minuten een slagwerkworkshop en jij kan daar aan mee doen! We zijn te vinden op de parkeerplaats bij het Stadhuis Nijkerk tijdens de Nijkerkse Sleepbootdagen 2019. Je kunt je die ochtend melden bij de dirigent en gelijk meespelen!


START KAARTVERKOOP

Vanaf heden zijn de kaarten voor het concert van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso verkrijgbaar via Eventbrite (zie link).

Het concert vindt op 8 november plaats in Sporthal Watergoor te Nijkerk, start om 20.15 uur en kaarten kosten 10 euro per stuk.

In de Stad Nijkerk van deze week staat tevens een artikel over onze vereniging en het aanstaande jubileumjaar, hierin leert u meer over de geschiedenis van het NSFC.

Ps neemt u ook deel aan het evenement van dit concert? Mochten er vragen zijn: stuur ons gerust een bericht!

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-koninklijke-militaire-kapel-johan-willem-friso-thema-vrij-land-theater-69986961887?aff=ebdshpsearchautocomplete


WIE LOOPT ER VOOR HET MUZIEKKORPS?

Dit is een van de vragen die is verwerkt in de super leuke en educatieve quiz die onderdeel is van de tentoonstelling Muziek in Nijkerk van Museum Oud Nijkerk.

Wie weet het antwoord? Is het de tambour-maître of de dirigent?

Voor degene die het juiste antwoord reageert onder deze post zullen wij een verzoeknummertje uit ons feestrepertoire spelen op de Nijkerkse Sleepbootdagen 2019 op 7 september!


De enige echte fantastische Sinterklaas kan je inhuren, en zelfs met pietenband. En nog beter: met twee pietenbands. De 2e pietenband leent altijd onze instrumenten. 😉


KONINKLIJKE MILITAIRE KAPEL ‘JOHAN WILLEM FRISO’ IN NIJKERK

Over minder dan een week start de kaartverkoop van "Vrij land", een concert gespeeld door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en door ons georganiseerd.

Kaarten zijn vanaf 3 september te koop via onderstaande link. Op de website die u via de link bereikt, is ook een knop om herinnerd te worden aan de kaartverkoop zodra deze gestart is, dan vis je niet achter het net!

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-koninklijke-militaire-kapel-johan-willem-friso-thema-vrij-land-theater-69986961887?aff=ebdshpsearchautocomplete


WE BEGINNEN WEER!

We zijn weer terug van weg geweest en repeteren vanavond weer voor de eerste keer dit seizoen. Anders dan andere jaren: Afslag Nijkerk/KABAAL repeteert nu net als de orkesten op dinsdagavond en wordt gedirigeerd door Bert Koekkoek.

Niewsgierig? Kom een kijkje nemen!
Vanaf 19.15 uur wordt er gerepeteerd in ons clubgebouw Samenspel (Watergoorweg 48) en staat de deur open om te komen kijken!

Zaterdag 7 september zijn we te zien en te horen op de Nijkerkse Sleepbootdagen 2019 tussen 11.00 en 13.00 uur.

P.s. zie je die koffer op het autodak? Daar zit een trompet in denk ik 🧐


Afgelopen zomervakantie hebben we afscheid genomen van Marcus Wiebenga. Wij willen Marcus een fotoboek aanbieden vol met foto’s, geschreven herinneringen, quotes van de gehele periode dat hij bij ons werkzaam is geweest. Helaas hebben wij geen contactgegevens van de oud leden. Heb jij bij Afslag Nijkerk of de drumband gespeeld? Stuur jouw bijdrage naar bcrkoekkoek@gmail.com. Deel dit bericht svp met andere oud-leden. Het cadeau is symbolisch al overhandigd aan Marcus, dus we hoeven er niet stiekem over te doen 😉


MILITAIRE KAPEL IN NIJKERK – VRIJ LAND

8 november luiden wij ons jubileumjaar in met een concert van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso waarin we 75 jaar vrijheid zullen vieren. 75 jaar geleden lag Gelderland 9 maanden lang in de frontlinie van de Tweede Wereldoorlog, sindsdien zijn wij als Nederland een vrij land.

De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso bestaat uit enkel professionele muzikanten en zij zullen 8 november spelen in Sporthal Watergoor. Entreetickets kosten 10 euro en zijn vanaf 3 september verkrijgbaar via de link in het evenement. Een laagdrempelige kans om zo’n waanzinnige avond met betekenis bij te wonen!


MUZIEK IN NIJKERK

Afgelopen zaterdag werd de tentoonstelling Muziek in Nijkerk bij Museum Oud Nijkerk geopend. Een prachtige tentoonstelling waarbij zowel historische als hedendaagse muziek een plekje gekregen heeft.
Omdat het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps op 15 november dit jaar 125 jaar bestaat, werd ervoor gekozen om de tentoonstelling nu te houden en kregen wij een rol tijdens de opening ervan.
Gelukkig waren fotografen zoals Arjen Gerritsma en Aalt Guliker aanwezig om de ochtend vast te leggen!



125 JAAR MUZIEK IN NIJKERK

Zo liep het Nijkerks Fanfare Corps (u leest het goed, toen droeg het corps nog niet het predikaat "Stedelijk") erbij in 1894. Dit jaar zal het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps (sinds 1954 wel "Stedelijk") zijn vijfentwintigste lustrum vieren; het bestaat namelijk op 15 november 2019 125 jaar.

Ter ere van dit jubileum wordt zaterdag 17 augustus rond 10.45 uur de tentoonstelling Muziek in Nijkerk bij Museum Oud Nijkerk (Venestraat 16) geopend. Hierin zullen we weer verschijnen in het tenue waar het corps ooit in startte.

Om ons jubileum te vieren, zal op 8 november 2019 de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso naar Nijkerk komen met een concert waarin we de vrijheid zullen vieren. Houdt Facebook/Instagram/website/krant in de gaten voor meer info!


Samen met Rega zijn we de kantine aan het verbouwen. Het schiet al aardig op. Benieuwd naar het eindresultaat?

Kom dan na de zomervakantie eens kijken op onze repetitie van het fanfareorkest of bij Kabaal/Afslag Nijkerk op dinsdagavond.


ZOMERVAKANTIE

Afgelopen zaterdag hebben we het seizoen afgesloten met onze jeugd en leerlingen. Dit deden we met een voorspeelochtend, lunch en uiteindelijk een vossenjacht in het centrum van Nijkerk.
Het was een super geslaagde dag. De leerlingen hebben geschitterd tijdens de voorspeelochtend en hebben zich goed vermaakt tijdens de vossenjacht, waar de vossen alles uit de kast trokken om zich in hun rol in te leven. Voor herhaling vatbaar! Het groepje dat als eerste het woord ‘diminuendo’ had geraden en de betekenis wist, won een lekker ijsje!

Volgend seizoen zal de opleidingscommissie weer evenementen voor de leerlingen organiseren, dus ik kijk uit naar de gezelligheid van deze geweldige groep leerlingen, wat een toppers!


Dag lieve volgers,

Voor ons is de zomervakantie ingeluid. Dit deden wij gisteravond met ons slipperconcert, helaas werd het door het weer meer een warme klerenconcert. Ondanks het weer was het wel een heerlijke sfeer op het plein! Met de Queen-act van het opleidingsorkest, Afslag Nijkerk, Kabaal, het fanfareorkest en niet te vergeten het super enthousiaste publiek!

Helaas is dit het laatste concert waarbij Marcus Wiebenga Afslag Nijkerk en Kabaal dirigeerde. Marcus, bedankt voor al je werk en inzet voor de slagwerkgroepen de afgelopen jaren!


ZOMERCONCERT

Onze voorbereidingen zijn in volle gang; u geniet vrijdag van een hapje en drankje op het Plein terwijl wij de muziek verzorgen!

De dag erop, zaterdag 13 juli, laten onze leerlingen tijdens de voorspeelochtend horen waar zij het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest. Met een aansluitende vossenjacht luiden wij de zomer in!

Volg ons op Instagram @nijkerks_nsfc om meer foto’s en video’s van ons te bekijken.


ZOMERCONCERT

Terwijl u een hapje, drankje of ijsje nuttigt op een van de terrasjes op het Plein in Nijkerk, trakteren wij u op heerlijke muziek! Wees er dus bij op vrijdag 12 juli om 20.15 uur!

Grand Café LUST Eetcafé Old Niekark Japas Nijkerk Cafe Princesse Coava Eethuys Marktzicht Jij En Ik Nijkerk De Waegh Ei8ht food&drinks

VVV LekkerNijkerk Nijkerk (gemeente) De Veense Courant