Nieuws

JANTJE BETON COLLECTE

Nu wij niet samen mógen spelen, kijken we verlangend uit naar het moment dat we dat wel weer kunnen. Zoals je hebt gemerkt, hebben we elkaar afgelopen jaar minder gezien tijdens optredens. Dit betekent ook dat onze inkomsten afgelopen jaar een deuk hebben opgelopen. Wil jij ons én Jantje Beton steunen met een bijdrage? 50% van je donatie wordt direct aan ons gedoneerd. Alvast heel erg bedankt en we hopen jullie zo snel mogelijk weer te kunnen zien!

https://mii.io/c/jantje-beton-collecte-2?p=43143177


FIJNE KERSTDAGEN EN EEN MUZIKAAL 2021 🎶

We hopen volgend jaar alle muzikale schade van het afgelopen jaar in te kunnen halen, samen met jullie! Tot het zo ver is wensen we jullie fijne feestdagen en veel gezondheid toe!

Lees Meer


APPLAUS VOOR ONZE TOPPERS

Die afgelopen tijd samen met hun docenten keihard hebben gestudeerd en vandaag geslaagd zijn voor hun praktijkexamen bij MBGF – Muziekbond Gelderland Flevoland!


DECEMBERMAAND = FEESTMAAND

En bij een feestje horen cadeaus. We moedigen jullie aan om bij de lokale ondernemer je decembercadeaus te scoren, maar besluit je dit toch door de omstandigheden online te doen, wil je ons als lokale vereniging dan gratis sponsoren?

Door via onderstaande link je aankoop te doen bij een van de aangesloten webshops, betaal jij niks extra’s, maar ontvangen wij wel een zogenaamde commissie van de webshop. Afgelopen jaar hebben we al meer dan honderd euro verdiend op deze manier, dat is een mooie boost in deze tijden van minimale inkomsten. Sponser jij ons ook gratis?

https://bit.ly/35XzW1I (op www.nsfc.nl vind je ook "steun ons" met de link naar Sponsorkliks)


Met pijn in ons hart liepen we afgelopen zaterdag niet in de stad om de intocht van Sinterklaas te vieren, dus daarom een foto uit de oude 📦

In de tussentijd doen wij ons best om gezond te blijven en als jullie dat ook doen, hopen we elkaar volgend jaar weer te zien als de goedheiligman zijn intrede maakt. #staysafe #heblief


BEDANKT!

We willen iedereen die op ons heeft gestemd tijdens de #RaboClubSupport heel erg bedanken! Dankzij jullie hebben wij €416,03 ontvangen van #deCoöperatieveRabobank, dit geld kunnen wij nu gebruiken om te investeren in nieuwe instrumenten voor de opleidingen.

In deze tijd waarin we jullie helaas niet zo vaak kunnen zien als we graag willen, is het extra fijn om te weten dat jullie ons niet vergeten zijn en nog steeds een warm hart toedragen. Hopelijk tot snel en tot die tijd: stay safe!

Lees Meer


HEEFT U AL GESTEMD?

U kunt nog tot en met 25 september op ons stemmen via de Rabo App of rabobank.nl/clubsupport. Met uw stem verdienen wij geld om instrumenten voor leerlingen te vervangen zodat zij nóg beter leren muziek maken! Alvast dank voor uw steun 😊


WIJ DOEN WEER MEE!

Ook dit jaar zijn we genomineerd voor de #RaboClubSupport. Steun jij ons ook? Het kost jou niets, je hoeft enkel te stemmen via de Rabo App of www.rabobank.nl/clubsupport. Met het bedrag dat we hiermee krijgen, kunnen we een aantal leerlingen weer blij maken met nieuwe instrumenten. #decooperatieveRabobank


WIJ DOEN MEE!

Ook dit jaar zijn we genomineerd voor de #RaboClubSupport, steunt u als lid van de Rabobank Randmeren ons ook? Het kost u helemaal niets, maar zorgt ervoor dat wij een aantal leerlingen kunnen voorzien van nieuwe instrumenten. Namens de leerlingen alvast heel veel dank!

Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

#decooperatieveRaboboank


FLASHBACKFRIDAY

Afgelopen jaren hebben we een aantal keer gespeeld in de Kruiskerk Nijkerk, hoe gaaf is het dan om nu deze toffe foto van een van die optredens terug te zien in het wekelijkse kerkblad! Het doet ons de tijd en sfeer van optredens herleven en we kijken er naar uit om jullie weer te ontmoeten tijdens een van onze concerten zodra het kan!


NIJKERKSE ANEKDOTES IN DE LANDELIJKE KLANKWIJZER

Leuk! Dit artikel verscheen in de Klankwijzer van de KNMO. Met tekst door Maranke Pater en beeld door Raak Media.

Benieuwd naar het volledige nummer van Klankwijzer? https://www.klankwijzer.nl/media/archief/klankwijzer_krant_week_38_2020/index.html


Vandaag helaas geen Nijkerkse Sleepbootdagen, maar wel een mini concert als afscheid van Cafe Princesse!

NIEUW SEIZOEN, NIEUWE UITDAGING?

Leek het je stiekem altijd al heel gaaf om een instrument te leren spelen? Gun jezelf dit plezier en schrijf je in voor een gratis proefles via www.nsfc.nl/muziekles/

Wij bieden les aan jong en oud, ervaren en onervaren, op alle instrumenten die je in een fanfare kunt vinden. Dus bijvoorbeeld trompet, saxofoon, trommel of blokfluit voor de allerjongsten. Al vrij vlot kun je meespelen in ons opleidingsorkest, waar sociaal contact het musiceren nóg leuker maakt.

Voor ervaren muzikanten uit de omgeving hebben wij plek in een enorm gezellig orkest. We repeteren elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur in ons clubgebouw "Samenspel", Watergoorweg 48, Nijkerk.

We kijken ernaar uit om met jou samen te spelen, tot snel!

Foto: Aalt Guliker


JEUGD LEERT IMPROVISEREN EN SLUIT SEIZOEN AF

Afgelopen maandag 20 juli heeft een groep van onze jongste muzikanten onder leiding van docent Sebastiaan Haverkate een leuke en leerzame studiemiddag gehad. Tijdens deze middag stond het leren improviseren centraal en zoals te zien in het filmpje: dat klinkt veelbelovend!

Lijkt het jou ook leuk om een instrument te leren spelen? Dat kan! Op www.nsfc.nl/muziekles vind je meer informatie over muziekles bij het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps en kun je je zelfs inschrijven voor een gratis proefles. Ga jij ook de muzikale uitdaging aan met docent Sebastiaan?

Lees Meer


EERSTE CORONAPROOF REPETITIE

We zijn zo super blij dat we vanaf vandaag weer als orkest(en) kunnen repeteren! Met weliswaar een opstelling die afwijkt van wat we gewend zijn, maar wat is het fijn om weer met elkaar muziek te kunnen maken!

Nu wachten we nog tot het moment waarop jullie weer naar ons kunnen komen kijken en luisteren 😉


CORONAPROOF MUZIEKLES

We zijn heel blij dat we al weer een aantal weken op coronaproof-wijze muziekles kunnen aanbieden. Dit hebben we georganiseerd met een plexiglas scherm tussen docent en leerling, zodat de docent nabij is om voldoende te observeren en demonstreren, maar door het glas beide partijen beschermd zijn. Uiteraard bieden we voor kwetsbare leerlingen of leerlingen met klachten ook nog digitale les aan.

Nu hopen we dat we zo snel mogelijk ook weer de repetities van de orkesten kunnen beginnen, want oh wat missen we ze!


HEMELVAARTSWEEKEND 2015

Vijf jaar geleden waren wij op bezoek bij onze Zwitserse muziekvrienden Musikgesellschaft Scherzingen. Het werd een weekend om nooit te vergeten; nog regelmatig hoor ik aan de bar "weet je nog". De traditie is om de vijf jaar een uitwisseling, maar helaas konden de Zwitsers dit jaar niet naar Nijkerk komen.

Gelukkig hebben we de herinneringen nog!


WIJ DAGEN JOU UIT

Vorige week deelden wij al onze opname van Ode aan het Nederlied. In deze aflevering van Cultureluur van A1 Mediagroep dagen wij jou uit om hier je steentje aan bij te dragen!

Dit kan met een muziekinstrument, je kunt zingen, schilderen of op welke artistieke of creatieve wijze dan ook bijdragen aan dit initiatief. We verwachten dat het een te gekke samenwerking met een nog gaver resultaat zal opleveren.

Geef je op door te mailen naar info@nsfc.nl. Durf jij de uitdaging aan? Vanaf minuut 37.20 zie je de uitleg van de uitdaging door onze voorzitter.

Lees Meer


ODE AAN HET NEDERLIED: CORONA-EDITIE

Want hoe blijf je met elkaar muziek maken in deze tijd? Onze dirigent Cor Pronk gaf ons de bladmuziek van Ode aan het Nederlied en leverde hierbij een muziekje waarbij we het hele orkest (elektronisch) hoorde, maar onze eigen partij het hardste. Zo konden we onze partij makkelijk mee spelen.

Maar wat zeg ik? Zo makkelijk vonden we het niet allemaal. Want deze manier van muziek maken en uitvoeren is heel anders dan we gewend zijn; er staat geen dirigent die aangeeft wanneer je moet spelen, je kunt je intonatie (zuiverheid) niet aanpassen op andere muzikanten en op zo’n opname hoor je echt ál het geluid dat je maakt hè Rick de Gier (zie minuut 6.43) 😂

Met veel lof aan Bert Koekkoek die uren aan montage heeft besteed!

TIP luister het filmpje met oortjes of een koptelefoon.
LET OP ook onze jongste slagwerkster doet mee 😉

Lees Meer


BEVRIJDINGSDAG 2020

Vandaag geen parade of festival, maar wel optredens bij Woonzorgcentrum De Pol, Beweging 3.0 Huize St. Jozef en Amaris Zorggroep Arkemheen om #75jaarvrijheid te vieren!


Even voor achten vanavond klonken de zuivere, ingetogen klanken van het Taptoe Signaal door Mattijs Blankesteijn in een bijna leeg Van Reenenpark.

LORD OF THE RINGS – JOHAN DE MEIJ

De weersvoorspellingen voor komende week zijn wat minder zonnig dan voorgaande weken. Een uitstekende gelegenheid om een boek als The Lord of the Rings van Tolkien er weer eens bij te pakken.

Tijdens ons #winterconcert op 7 maart speelden wij een compositie van Johan de Meij naar aanleiding van deze boeken. Hoewel er voor de verfilming van de boeken is gekozen voor muziek van een andere componist, blijft het werk van De Meij prachtig. Geniet van de opname en wees bedacht op kippenvel-momenten 😉

Lees Meer


CULTURELUUR

Leuk! In de vijfde aflevering van #CulTureluur van A1 Mediagroep wordt aandacht besteedt aan het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps.

Op minuut 3:00 ziet u een stukje achter de schermen tijdens het blazen op de toren dat wij normaliter op #Koningsdag doen. De beelden zijn uit 2018, het jaar dat onze trompettist Evert van Werkhoven voor het laatst van de toren blies en hiermee zijn jaarlijkse traditie met beiaardier Freek Bakker afsloot.

Op minuut 8:24 spelen we het Wilhelmus tijdens de aubade en vanaf minuut 24:15 ziet u een interview met onze voorzitter Marcel Wagenveld.

Lees Meer


#WILHELMUS2020 MET HET CONCERTGEBOUWORKEST 👑

Het Concertgebouworkest riep heel Nederland op om op deze #woningsdag, 27 april 2020, om klokslag 10.00 uur het Wilhelmus vanuit eigen tuin, terras of balkon ten gehore te brengen. En dat deden we!

De rest van de ochtend zullen trio’s muzikanten liederen spelen bij Woonzorgcentrum De Pol, Beweging 3.0 Huize St. Jozef en Amaris Zorggroep Arkemheen.


FEEST, 75 JAAR VRIJHEID IN NIJKERK 🇳🇱

Helaas kunnen we dit vandaag, de dag waarop we precies 75 jaar geleden bevrijd werden, niet zo uitbundig vieren als we allemaal willen. Op verzoek van het Boerenmaandag comité zullen we vandaag toch op diverse locaties in de stad van ons laten horen. Dus zet uw ramen open en misschien waait er op de heerlijke voorjaarswind een melodie bij u de huiskamer binnen!

p.s. mocht u vanuit huis mooie foto’s of video’s kunnen maken van de muzikanten, vinden wij het leuk om die via de mail op info@nsfc.nl te zien verschijnen!