Nieuws


DOORNHOF SOLISTENCONCOURS

Komende zaterdag vind het Doornhof Solistenconcours plaats. Hier laten onze leerlingen hun muzikale kwaliteiten horen, zij worden beoordeeld door twee juryleden op bijvoorbeeld ritme en klank.

Er zijn vier categorieën waarin de leerlingen spelen:
Beginners – start: 10.00 uur
Amateurs – start: 11.20 uur
Ensembles (groepen) – start: 13.00 uur
Gevorderd – start: 13.10 uur

U bent van harte welkom om zaterdag te komen kijken! Het Doornhof Solistenconcours vindt plaats in ons clubgebouw Samenspel, Watergoorweg 48, Nijkerk. Let op! Tijdens optredens blijft de deur naar de zaal gesloten, tussen de optredens door zal de deur wel open gaan.

Het solistenconcours was niet mogelijk geweest zonder de sponsoring van Doornhof Verzekeringen (www.doornhof.nl), waarvoor grote dank!


OPROEP AAN OUD-LEDEN

Ben jij of ken jij een oud-lid van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps (dus ook Afslag Nijkerk), dan zijn wij op zoek naar jou!
Het lijkt ons namelijk heel erg gaaf om 7 november 2020 ons 125-jarig jubileumjaar af te sluiten met een reünie-orkest waarin oud-leden ons huidige orkest versterken! Meld je aan via info@nsfc.nl en wie weet spelen we over een klein jaar weer samen, wij hebben er zin in!

p.s. vermeld in je aanmelding het instrument, hoe lang je hebt gespeeld en of je zelf een instrument hebt


NIEUW JAAR, NIEUWE PLANNEN

2020 is gestart en dat betekent een jaar vol leuke evenementen tijdens ons jubileumjaar. Zoals een bevrijdingsplay-in en een galaconcert! Wist je dat je via www.nsfc.nl/agenda het recente overzicht met optredens ziet en je deze agenda kunt toevoegen aan je Google Calendar?

Afgelopen dinsdag hielden wij onze nieuwjaarsreceptie en een nieuwjaarsreceptie betekent jubilarissen! Dit jaar hebben drie van onze leden de mijlpaal van 25-jarig lidmaatschap behaald. Hulde!


KERSTDIENSTEN

Vanavond zullen wij onze muzikale medewerking verlenen aan de Kerstnachtdienst in De Fontein Nijkerk. De dienst begint om 21:00 uur. Adres: Ds. Kuyperstraat 2 in Nijkerk.

Ook begeleidt het NSFC de ochtenddienst op Eerste Kerstdag in de Kruiskerk Nijkerk. De Kerstdienst begint om 09.30 uur. Adres: Venestraat 44 in Nijkerk.

Zien wij u dan?


VROLIJKE FEESTDAGEN EN EEN PRACHTIG 2020!

Wij kijken terug op een prachtig jaar. Met een aantal treurige momenten van overlijden, maar we hebben voornamelijk veel gave dingen gedaan met elkaar.

We zijn iedereen die ons een warm hart toedraagt enorm dankbaar, want jullie vormen ons publiek! ✨

Wij wensen jullie vrolijke feestdagen en een prachtig 2020!
Tot snel!


KERSTSAMENZANG HOEVELAKEN

Gisteren vond de Kerstsamenzang hoevelaken plaats bij Euretco BV. Een mooie, goed georganiseerde avond waar wij wederom onze medewerking aan mochten verlenen. Samen met het kinderkoor, ensemble, harpiste en verhaalverteller kwam er een uniek programma tot stand.
Ditmaal speelde een delegatie van het opleidingsorkest in de hal om de bezoekers te verwelkomen. Omdat de dirigent niet in de gelegenheid was te dirigeren deze avond; hebben de leerlingen dit helemaal zelf opgelost. Ontzettend knap!

Heeft u deze samenzang gemist? Geen paniek. Op Kerstavond zullen wij de dienst begeleiden in De Fontein Nijkerk en in de ochtenddienst op Eerste Kerstdag in de Kruiskerk Nijkerk. We zien u dan!


WINTERLICHTFESTIVAL

Komende zaterdag vindt het winterlichtfestival plaats; een gezellig evenement in de binnenstad van Nijkerk.
Als u hier een kijkje komt nemen, is de kans groot dat u een aantal van onze muzikanten treft; het saxofoonkwartet en een dwarsfluitgroep zullen namelijk op het Molenplein spelen! Zien we u?

Dwarsfluitgroep: 14.00-14.30 uur + 15.00-15.30 uur
Saxofoonkwartet: 16.00-16.30 uur + 17.00-17.30 uur


KERSTSAMENZANG HOEVELAKEN

Zaterdag 14 december zullen wij onze medewerking verlenen aan de jaarlijkse Kerstsamenzang hoevelaken. We zijn er druk voor aan het repeteren, zien we u ook?

Verder speelt het saxofoonkwartet en dwarsfluitensemble dezelfde dag op het Winterlicht Festival Nijkerk, nadere informatie volgt binnenkort!


THEORIETOPPERS

Vandaag hebben deze leerlingen hun A of B-examen gedaan en deze met een voldoende afgerond! Trots!

Ze zullen in 2020 hun praktijkexamen gaan afleggen.


LAMPIONNENOPTOCHT

Komende vrijdag is de lampionnenoptocht met De Goede Sint Nijkerk en wij zijn erbij!

19 uur start het programma op het Molenplein in Nijkerk, om 19.20 vertrekt de optocht en rond 19.50 zijn we weer terug bij de start. We zien je graag in de optocht of langs de kant, tot dan!

p.s. degene die een lampion in de vorm van een instrument meeneemt, krijgt eeuwige roem!


REÜNIE-ORKEST

Het lijkt ons ontzettend gaaf om op 7 november 2020 ons 125-jarig jubileumjaar af te sluiten met een reünie-orkest waarin oud-leden van het corps spelen! Ben jij of ken jij iemand die ooit lid is geweest? Meld je aan via info@nsfc.nl en wie weet spelen we over een klein jaar weer samen, wij hebben er zin in!

p.s. vermeld in je aanmelding het instrument, hoe lang je hebt gespeeld en of je zelf een instrument hebt 🙂


VOL VERWACHTING KLOPTE ONS HART

Wat is het toch altijd een feest om als Pietenband de intocht van Sinterklaas te begeleiden in Nijkerk! Zo veel verwachtingsvolle snoetjes in het publiek, gaaf om zo mee te werken aan een eeuwenoude traditie en kinderen deze herinneringen mee te geven.

Wij zullen 29 november de lampionnenoptocht van De Goede Sint Nijkerk in Nijkerk begeleiden en kijken er nu al weer naar uit! Tot dan!


Een historische avond voor het NSFC. Gisterenavond 15 november 2019 onze oprichtingsdatum en daarmee bestaat onze vereniging nu 125 jaar.
Een prachtig jaarconcert van het Luchtmacht Mannenkoor in Amersfoort muzikaal ondersteund. Wederom veel positieve reacties mogen ontvangen over onze muziek. Het Luchtmacht Mannenkoor komt terug naar Nijkerk op zaterdag 7 maart 2020. Dan houden wij ons winterconcert in de Fontein.


HET IS FEEST VANDAAG 🎈

Vandaag bestaat onze vereniging 125 jaar. Wat een eer dat wij dit mee mogen maken! Er zit zo’n rijke historie in onze eigen vereniging, zo veel mensen die zich met hart en ziel hebben ingezet om de vereniging te laten bloeien en groeien. We zijn iedereen die dit mogelijk (heeft ge)maakt zo dankbaar! Leden, donateurs, sponsoren, media, noem ze maar op.

Houd Facebook en Instagram in de gaten, zo bent u op de hoogte van al onze activiteiten. Vaak krijgt u op Instagram een kijkje achter de schermen, zeker de moeite waard @nijkerks_nsfc.


NOG GEEN PLANNEN VANAVOND?

Dan is het jaarconcert van het Luchtmacht Mannenkoor een optie die we zeker je aanraden!

Kaarten kunt u vanavond vanaf 19.15 uur aan de deur kopen. Onder vermelding van het NSFC betaalt u €10,- in plaats van €12,50. Wie zien we vanavond?


LATEN WE DE VRIJHEID VIEREN
Wát een avond!

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, er zijn veel mensen die de hoogste prijs hebben gegeven voor onze vrijheid: hun leven. En nog steeds wagen mensen hun leven om burgers vrijheid terug te geven. Veteranen werden personen door de prachtige videobeelden, door de meeslepende presentatie zat je middenin de beleving en de muziek.. tja de muziek was ronduit geweldig, prachtig en inspirerend. Een avond vol kippenvel-momenten.

Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso duizendmaal dank dat jullie ons jubileumjaar aftrapten!


HET AFTELLEN IS BEGONNEN

Over twee dagen is het dan zover, de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso komt naar Sporthal Watergoor in Gemeente Nijkerk om 75 jaar vrijheid te vieren!

Wij kijken er naar uit! Mocht u nog geen kaarten hebben, schaf ze dan snel aan! Dit kan via Eventbrite of bij één van de verkoopadressen. N.b. er zijn zitplaatsen aanwezig.

Mocht u vragen hebben, schroom niet om contact met ons op te nemen!


BEDANKT VOOR JE STEUN!

Vorige week nam onze voorzitter Marcel Wagenveld deze cheque met het prachtige bedrag van €567,97 in ontvangst.

We willen jullie dan ook ontzettend bedanken voor jullie stem tijdens de #RaboClubSupport, want zonder jullie hadden we dit niet gered!

#NijkerksStedelijkFanfareCorps #Samenvierenwedewinst #RabobankNijkerk


IN HERINNERING…

Nu wij als vereniging het jubileumjaar in gaan, is het echt een periode waarin we weer in de geschiedenis van ons eigen corps duiken. Dan blijkt dat er veel spelers zijn geweest die een grote rol hebben gespeeld in de vereniging. Komend jaar zullen af en toe een aantal van deze markante figuren uitgelicht worden. We trappen af met Cozijn (Co) van Mondfrans.

Co is ruim 40 jaar aan de vereniging verbonden geweest tot hij overleed op 4 oktober 1969 en door het corps ten grave werd gedragen.
In de periode dat Co lid was, heeft hij veel voor de vereniging betekend. Zo speelde hij bugel, was hij mede-oprichter van Pico Bello, dirigeerde hij vaak de drumband en is hij verscheidene jaren voorzitter geweest. Co woonde 12 jaar lang in Zetten en kwam iedere woensdagavond op zijn motor naar de repetities, een teken van verenigingstrouw! Voor al zijn inzet ontving Co uiteindelijk ook een Koninklijke onderscheiding (zie foto).
Het is mooi dat 50 jaar na zijn overlijden zijn nagedachtenis nog steeds leeft binnen de vereniging.


NAJAARSBIJEENKOMST MUSEUM OUD NIJKERK

Vanavond was de najaarsbijeenkomst van Museum Oud Nijkerk. Omdat het NSFC dit jaar 125 jaar bestaat en een plek heeft in de huidige tentoonstelling van het museum, waren wij de gastspreker van de avond.

Co van Mondfrans nam het publiek mee door de historie van het NSFC, begeleid door foto’s en met waardevolle toevoegingen vanuit de zaal. Co ontving van voorzitter Jan Cozijnsen een bos bloemen, alvast voor deze mijlpaal van de vereniging. Het saxofoonkwartet speelde een aantal nummers als verassing voor het publiek.


NAJAARSBIJEENKOMST MUSEUM OUD NIJKERK

Komende maandag 14 oktober houdt Stichting Oud Nijkerk haar najaarsbijeenkomst. Omdat het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps dit jaar 125 jaar bestaat, zijn wij gastspreker en zullen enkele leden verhalen en anekdotes uit de geschiedenis vertellen op deze avond. Na de pauze zullen oude foto’s van Nijkerk gepresenteerd worden.

Heeft u ook al op ons gestemd met de www.rabo-clubsupport.nl ? Als u een rekening hebt lopen bij de Rabobank, kunt u twee stemmen op ons uitbrengen. Het kost u niks, maar elke stem levert ons geld op wat we kunnen besteden aan ons muziekonderwijs en instrumenten voor leerlingen!

Info najaarsbijeenkomst:
Locatie: De Schakel, Oranjelaan 10
Tijd: aanvang 19.30
Toegang: 5 euro p.p. (inclusief koffie), gratis toegang voor Vrienden van Museum Nijkerk
Meer info: www.stichtingoudnijkerk.nl

Zien we u daar ook?

📸 collectie Museum Oud Nijkerk; het Nijkerks Fanfare Corps begin 20e eeuw

#NijkerksStedelijkFanfareCorps #Samenvierenwedewinst #RabobankNijkerk


UIT DE OUDE DOOS – 75 JAAR VRIJHEID

Deze foto komt uit de oude doos; over precies zes weken en een jaar is deze foto 75 jaar oud. Dit betekent dat op het moment dat deze foto genomen werd, Nijkerk net bevrijd was van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Inmiddels zijn we 74 jaar verder en leven we bijna 75 jaar in vrijheid. Laten we dit vieren! Het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps zal deze vrijheid op 8 november vieren samen met Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso tijdens een theaterconcert in Sporthal Watergoor (zitplekken).

Kaarten kosten 10 euro per stuk en zijn vanaf vrijdag verkrijgbaar bij:
– servicebalie Albert Heijn Nijkerk
– servicebalie Jumbo Nijkerk
– Expert Nijkerk
– Hoda Wonen Nijkerk

Meteen verzekerd zijn van een plekje? Kaarten zijn online al te koop via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-koninklijke-militaire-kapel-johan-willem-friso-thema-vrij-land-theater-69986961887?aff=ebdshpsearchautocomplete


DAAN HEEFT EEN PAAR MAANDEN LES EN SCHITTERT TIJDENS OPEN MONUMENTENDAG

Dit is Daan, met een aantal maanden les schitterde hij tijdens de Open Monumentendag met onder andere Mieke heeft een lammetje.

Ons doel is om heel Nijkerk muziekonderwijs te kunnen bieden en meer kinderen net als Daan een podium te geven om zelfvertrouwen te laten groeien. U kunt ons helpen dit onderwijs te faciliteren door op ons te stemmen tijdens de #RaboClubSupport.

Dus u brengt uw stem uit op www.rabo-clubsupport.nl , het kost u niets en met elke stem ontvangen wij een groter bedrag van de Rabobank dat wij kunnen besteden aan het onderwijs en instrumenten voor de jeugd.
Laat u ook uw vader/moeder/broer/zus/oom/tante/buurvrouw/buurman stemmen? Samen staan we sterk!

#NijkerksStedelijkFanfareCorps #Samenvierenwedewinst #RabobankNijkerk


Vanaf vandaag kan er gestemd worden! Doet u ook mee?
[https://www.rabo-clubsupport.nl/randmeren/deelnemers]

Steun het 125 jarig jubilerende NSFC extra, door uw stem op ons uit te brengen.Wij zullen de Rabo steun nuttig besteden, onze doelen staan op de Rabo clubpagina vermeld.

Hoe werkt het? Als lid van de Rabobank kun jij je stem op ons uitbrengen. Met elke stem ontvangen wij een hoger bedrag van de Rabobank. Leuk: het kost jou niks, maar wij kunnen met het geld dat wij ontvangen onze jeugd beter ondersteunen en nieuwe instrumenten voor hen aanschaffen!
Word snel lid van de Rabobank en stem op het #NijkerksStedelijkFanfareCorps.

#Samenvierenwedewinst #RabobankNijkerk


FLORALIA VOORTHUIZEN 2019

Vandaag speelden wij tijdens Floralia in Voorthuizen. En wat een prachtige wagens! Dat in combinatie met leuke mensen, goed weer en gezellige muziek maakte het voor ons een heerlijk geslaagde dag. Tot volgend jaar!