Nieuws

Vorige week heeft het opleidingsorkest het seizoen afgesloten met een silent disco!

Nouja, silent…. 😜🙉

In het nieuwe seizoen zal het opleidingsorkest drie muziekstukken spelen die in de opname te horen zijn. Hoor jij welke drie stukken dat zijn?

#silentdisco #muziek #muziekverbindt #fanfare #orkest


Als een kind zo blij dat we weer mogen!

Vandaag sloten we een reeks muzieklessen bij Kindcentrum Holk samen met de leerlingen af met een heus concert over "blaasmuziek is cool".

Ben jij benieuwd of je blaasmuziek ook zo cool vindt? Geef je dan op voor een gratis proefles via www.nsfc.nl/muziekles
Een dinsdag om niet snel meer te vergeten! We kunnen niet in woorden uitdrukken hoe fijn het was om na al die maanden weer samen muziek te kunnen maken. We kijken er enorm naar uit om jullie allemaal weer te ontmoeten tijdens optredens, maar tot die tijd maken wij vooral veel muziek en gaan we er samen van genieten! 🎶

UIT DE OUDE DOOS – BEVRIJDINGSDAG

Omarm de vrijheid, koester je vrijheid en geef vrijheid aan de mensen om je heen 🇳🇱


Vanavond zijn wij twee minuten stil, jij ook?

Dit jaar kunnen we geen bloemen leggen tijdens de Stille Tocht. Wel kun je een digitale bloem leggen bij één van de oorlogsmonumenten https://www.4en5mei.nl/oorlogsmonumenten/bloemen-leggen


JANTJE BETON COLLECTE

Nu wij niet samen mógen spelen, kijken we verlangend uit naar het moment dat we dat wel weer kunnen. Zoals je hebt gemerkt, hebben we elkaar afgelopen jaar minder gezien tijdens optredens. Dit betekent ook dat onze inkomsten afgelopen jaar een deuk hebben opgelopen. Wil jij ons én Jantje Beton steunen met een bijdrage? 50% van je donatie wordt direct aan ons gedoneerd. Alvast heel erg bedankt en we hopen jullie zo snel mogelijk weer te kunnen zien!

https://mii.io/c/jantje-beton-collecte-2?p=43143177


FIJNE KERSTDAGEN EN EEN MUZIKAAL 2021 🎶

We hopen volgend jaar alle muzikale schade van het afgelopen jaar in te kunnen halen, samen met jullie! Tot het zo ver is wensen we jullie fijne feestdagen en veel gezondheid toe!

Lees Meer


APPLAUS VOOR ONZE TOPPERS

Die afgelopen tijd samen met hun docenten keihard hebben gestudeerd en vandaag geslaagd zijn voor hun praktijkexamen bij MBGF – Muziekbond Gelderland Flevoland!


DECEMBERMAAND = FEESTMAAND

En bij een feestje horen cadeaus. We moedigen jullie aan om bij de lokale ondernemer je decembercadeaus te scoren, maar besluit je dit toch door de omstandigheden online te doen, wil je ons als lokale vereniging dan gratis sponsoren?

Door via onderstaande link je aankoop te doen bij een van de aangesloten webshops, betaal jij niks extra’s, maar ontvangen wij wel een zogenaamde commissie van de webshop. Afgelopen jaar hebben we al meer dan honderd euro verdiend op deze manier, dat is een mooie boost in deze tijden van minimale inkomsten. Sponser jij ons ook gratis?

https://bit.ly/35XzW1I (op www.nsfc.nl vind je ook "steun ons" met de link naar Sponsorkliks)


Met pijn in ons hart liepen we afgelopen zaterdag niet in de stad om de intocht van Sinterklaas te vieren, dus daarom een foto uit de oude 📦

In de tussentijd doen wij ons best om gezond te blijven en als jullie dat ook doen, hopen we elkaar volgend jaar weer te zien als de goedheiligman zijn intrede maakt. #staysafe #heblief


BEDANKT!

We willen iedereen die op ons heeft gestemd tijdens de #RaboClubSupport heel erg bedanken! Dankzij jullie hebben wij €416,03 ontvangen van #deCoöperatieveRabobank, dit geld kunnen wij nu gebruiken om te investeren in nieuwe instrumenten voor de opleidingen.

In deze tijd waarin we jullie helaas niet zo vaak kunnen zien als we graag willen, is het extra fijn om te weten dat jullie ons niet vergeten zijn en nog steeds een warm hart toedragen. Hopelijk tot snel en tot die tijd: stay safe!

Lees Meer


HEEFT U AL GESTEMD?

U kunt nog tot en met 25 september op ons stemmen via de Rabo App of rabobank.nl/clubsupport. Met uw stem verdienen wij geld om instrumenten voor leerlingen te vervangen zodat zij nóg beter leren muziek maken! Alvast dank voor uw steun 😊


WIJ DOEN WEER MEE!

Ook dit jaar zijn we genomineerd voor de #RaboClubSupport. Steun jij ons ook? Het kost jou niets, je hoeft enkel te stemmen via de Rabo App of www.rabobank.nl/clubsupport. Met het bedrag dat we hiermee krijgen, kunnen we een aantal leerlingen weer blij maken met nieuwe instrumenten. #decooperatieveRabobank


WIJ DOEN MEE!

Ook dit jaar zijn we genomineerd voor de #RaboClubSupport, steunt u als lid van de Rabobank Randmeren ons ook? Het kost u helemaal niets, maar zorgt ervoor dat wij een aantal leerlingen kunnen voorzien van nieuwe instrumenten. Namens de leerlingen alvast heel veel dank!

Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

#decooperatieveRaboboank


FLASHBACKFRIDAY

Afgelopen jaren hebben we een aantal keer gespeeld in de Kruiskerk Nijkerk, hoe gaaf is het dan om nu deze toffe foto van een van die optredens terug te zien in het wekelijkse kerkblad! Het doet ons de tijd en sfeer van optredens herleven en we kijken er naar uit om jullie weer te ontmoeten tijdens een van onze concerten zodra het kan!


NIJKERKSE ANEKDOTES IN DE LANDELIJKE KLANKWIJZER

Leuk! Dit artikel verscheen in de Klankwijzer van de KNMO. Met tekst door Maranke Pater en beeld door Raak Media.

Benieuwd naar het volledige nummer van Klankwijzer? https://www.klankwijzer.nl/media/archief/klankwijzer_krant_week_38_2020/index.html


Vandaag helaas geen Nijkerkse Sleepbootdagen, maar wel een mini concert als afscheid van Cafe Princesse!

NIEUW SEIZOEN, NIEUWE UITDAGING?

Leek het je stiekem altijd al heel gaaf om een instrument te leren spelen? Gun jezelf dit plezier en schrijf je in voor een gratis proefles via www.nsfc.nl/muziekles/

Wij bieden les aan jong en oud, ervaren en onervaren, op alle instrumenten die je in een fanfare kunt vinden. Dus bijvoorbeeld trompet, saxofoon, trommel of blokfluit voor de allerjongsten. Al vrij vlot kun je meespelen in ons opleidingsorkest, waar sociaal contact het musiceren nóg leuker maakt.

Voor ervaren muzikanten uit de omgeving hebben wij plek in een enorm gezellig orkest. We repeteren elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur in ons clubgebouw "Samenspel", Watergoorweg 48, Nijkerk.

We kijken ernaar uit om met jou samen te spelen, tot snel!

Foto: Aalt Guliker


JEUGD LEERT IMPROVISEREN EN SLUIT SEIZOEN AF

Afgelopen maandag 20 juli heeft een groep van onze jongste muzikanten onder leiding van docent Sebastiaan Haverkate een leuke en leerzame studiemiddag gehad. Tijdens deze middag stond het leren improviseren centraal en zoals te zien in het filmpje: dat klinkt veelbelovend!

Lijkt het jou ook leuk om een instrument te leren spelen? Dat kan! Op www.nsfc.nl/muziekles vind je meer informatie over muziekles bij het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps en kun je je zelfs inschrijven voor een gratis proefles. Ga jij ook de muzikale uitdaging aan met docent Sebastiaan?

Lees Meer


EERSTE CORONAPROOF REPETITIE

We zijn zo super blij dat we vanaf vandaag weer als orkest(en) kunnen repeteren! Met weliswaar een opstelling die afwijkt van wat we gewend zijn, maar wat is het fijn om weer met elkaar muziek te kunnen maken!

Nu wachten we nog tot het moment waarop jullie weer naar ons kunnen komen kijken en luisteren 😉


CORONAPROOF MUZIEKLES

We zijn heel blij dat we al weer een aantal weken op coronaproof-wijze muziekles kunnen aanbieden. Dit hebben we georganiseerd met een plexiglas scherm tussen docent en leerling, zodat de docent nabij is om voldoende te observeren en demonstreren, maar door het glas beide partijen beschermd zijn. Uiteraard bieden we voor kwetsbare leerlingen of leerlingen met klachten ook nog digitale les aan.

Nu hopen we dat we zo snel mogelijk ook weer de repetities van de orkesten kunnen beginnen, want oh wat missen we ze!


HEMELVAARTSWEEKEND 2015

Vijf jaar geleden waren wij op bezoek bij onze Zwitserse muziekvrienden Musikgesellschaft Scherzingen. Het werd een weekend om nooit te vergeten; nog regelmatig hoor ik aan de bar "weet je nog". De traditie is om de vijf jaar een uitwisseling, maar helaas konden de Zwitsers dit jaar niet naar Nijkerk komen.

Gelukkig hebben we de herinneringen nog!


WIJ DAGEN JOU UIT

Vorige week deelden wij al onze opname van Ode aan het Nederlied. In deze aflevering van Cultureluur van A1 Mediagroep dagen wij jou uit om hier je steentje aan bij te dragen!

Dit kan met een muziekinstrument, je kunt zingen, schilderen of op welke artistieke of creatieve wijze dan ook bijdragen aan dit initiatief. We verwachten dat het een te gekke samenwerking met een nog gaver resultaat zal opleveren.

Geef je op door te mailen naar info@nsfc.nl. Durf jij de uitdaging aan? Vanaf minuut 37.20 zie je de uitleg van de uitdaging door onze voorzitter.

Lees Meer