Nieuws

Een optreden buiten onze reguliere agenda om: de Avond Vier Daagse Nieuwegein! We hadden er prachtig weer bij en minstens zulk goed publiek.

Is jullie al opgevallen dat we de laatste paar optredens niet onze vaste tambour-maître Bert Koekkoek hebben? En hier is waarom: Bert bespeelt de quad toms. De wat? Jep, de quad toms. Dat is een hele stellage met vier (quad) toms. Dit vereist (1) de skills en (2) fysiek uithoudingsvermogen, want (en neem dit aan van iemand die er laatst nog een grapje over maakte 🙈) die dingen zijn echt zwaar. Omdat Bert chef quad toms is, stonden we tijdens deze avond vierdaagse onder leiding van tambour maître Jan van Putten.


Ziet er gezellig uit he? Dat was ‘t ook! De Dieptetuin bestaat namelijk 10 jaar en wij kwamen dat vieren!

Heeft u zelf binnenkort ook een fuif en wilt u daar een vrolijke noot bij? Neem contact met ons op via info@nsfc.nl voor de mogelijkheden!


De medaille van deze editie van de Veluwe Wandeltocht Nijkerk was extra speciaal, vanwege ons 125-jarig jubileum dat we twee jaar geleden zouden vieren. Een mooi aandenken aan een mooi optreden!

📸 Aalt Guliker


5 mei 2022

Afgelopen donderdag hebben we een mooi bevrijdingsconcert neergezet samen met Luchtmacht Mannenkoor!


4 mei 2022

We speelden in het nederige besef van het offer dat zo velen maakten.
Vanavond zullen we vieren dat we dankzij hen in vrijheid leven. En in gedachten ook zijn bij hen die niet dat privilege hebben.

📸 @raakmedia | Raak Media

4 en 5 mei Nijkerk


De nationale week van vieren en gedenken is weer aangebroken. De Oranjevereniging Nijkerk organiseert 5 mei weer een bevrijdingsconcert die wij samen met Luchtmacht Mannenkoor zullen invullen. Het concert vangt aan om 20.00 uur in De Fontein (Dominee Kuyperstraat 2). Toegang is GRATIS!

Natuurlijk zijn wij er morgen, 4 mei, ook weer bij tijdens de Stille Tocht en de herdenking in het Van Reenenpark. Voor het programma, zie: https://bit.ly/3F8Xf8S Zien we jou ook? Tot dan!

VVV LekkerNijkerk | 4 en 5 mei Nijkerk


Dit jaar werd Thomas 90 jaar én is hij 75 jaar lid van onze muziekvereniging. Wat een leeftijd om te mogen bereiken en wat een toewijding om al die jaren een trouw lid van de vereniging te zijn. Hulde!
Natuurlijk konden wij niet ontbreken om deze mijlpaal met Thomas en zijn naasten te vieren.
Mocht je in wijk Nautena wonen, dan heb je er wellicht ook van mee kunnen genieten 😉

Nog éven nagenieten! Wat was het heerlijk en wat hebben we genoten. Hopelijk jullie ook!

De eerstvolgende keer dat je ons kunt treffen is woensdag 4 mei, tijdens Dodenherdenking, in het Van Reenenpark. Tot dan!

📸 Raak Media

#koningsdag #koningsdag2022 #fanfare


Laat je moves maar zien in de FitTop10!

Oke, eerlijk toegegeven: de moves lieten we over aan de dansers van Dansschool Badabounce, dat was voor ieder de veiligste keuze 😜

In het filmpje zie je een live versie van het liedje van de Koningsspelen dit jaar, de FitTop10!

@badabounce | @oranjevereniging_nijkerk | @lekkernijkerk | VVV LekkerNijkerk


Vanmorgen bliezen wij weer hoog van de toren, één van de tradities die ons zo dierbaar is.
Wie deze prachtige beelden gemaakt heeft? Het is de enige echte Raak Media!

Fijne Koningsdag allemaal 🇧🇶

Gemeente Nijkerk | Oranjevereniging Nijkerk | Lekker NijkerkJahoor, daar zijn we weer! In ons welbekende Boerenmaandag-tenue staan wij te genieten in ‘t zonnetje 😎
Cheers!

📸 Kees van den Heuvel (foto 1 en 2)


BLAZERS- EN SLAGWERKWORKSHOP

Op zaterdagochtend 11 juni organiseert het N.S.F.C. vanuit Sjors Creatief een blazers- en slagwerkworkshop voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Dus vind je het leuk om kennis te maken met verschillende fanfare-instrumenten? Meld je dan aan via opleidingen@nsfc.nl. De workshop is geheel gratis!

Ben jij erbij? 🎵🎺🥁


Wat een feestje was dit kapeloptreden! Eerst een bezoek aan de 80-jarige Margreet Van der Zwaag en vervolgens naar de viering van het 25-jarig bestaan van de wandelclub van Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef.
Het geeft een voorproefje van wat allemaal nog gaat komen dit seizoen. Wij hebben er zin in. Stay tuned en tot de volgende keer!

📸 Kees van den Heuvel en Harry Koelewijn


Kerst met het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps

Er is een heleboel gesloten en niet meer mogelijk, maar gelukkig is onze passie voor muziek nog niet gecanceld. Het is dit jaar wel mogelijk om voor jou op te treden, als is het dan via een livestream. We ontmoeten je graag digitaal tijdens twee gelegenheden:

1. Op Kerstavond via de livestream van de Grote Kerk. Ons saxofoonensemble zal dan een paar prachtige werken voor je spelen.
2. Op Kerstochtend via de livestream van de Kruiskerk. Die ochtend zal het fanfareorkest voor je spelen.

Houd zelf de sites van de kerken in de gaten of volg onze pagina, want tegen die tijd zal er nog een aankondiging van beide optredens komen.

We wensen je alvast een heel gezegend en muzikaal Kerstfeest toe!


Weet je wat je hier ziet? Een bijzonder blije voorzitter van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps. En weet je ook waarom? Nou, omdat wij gistermiddag 375 euro aan bladmuziek en deze prachtige bugel van 2500 euro hebben gekregen van het Glazen Thuis. We zijn heel erg dankbaar voor deze erkenning van wat we doen en super blij met deze bugel en de nieuwe bladmuziek. En het mooie is: over een poosje kun jij er ook weer van meegenieten 😊

@glazenthuis
📸 Kees vd Heuvel


Zo voldaan na dit feest! Vanavond wat muzieknootjes in onze schoen gedaan, hopelijk is dat voldoende snack voor Ozosnel 😜 Voor ons was vandaag in ieder geval al een cadeautje!

Ps. opa en oma piet maken me heel blij (swipe), thumbs up als jij nu ook een blij 🥚 bent!


LIVESTREAM

Vanavond zin om van lokale live muziek te genieten, maar geen zin om van je bank of uit je luie stoel te komen? Heel begrijpelijk. Daarom kun je ons concert vanavond volgen via de livestream! Je kunt dit doen via de kabel in Nijker, Putten en Barneveld of via een van onderstaande twee links. Veel plezier!

https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21175 http://stream.a1mediagroep.nl/player/kijkEindelijk is het zover! Je kunt je aanmelden voor ons najaarsconcert op 6 november in de @kruiskerk_nijkerk. De toegang is gratis, maar i.v.m. corona is het wel verplicht om een plekje te reserveren. Dit kun je doen door de QR-code te scannen of je op te geven via www.nsfc.nl/reserveren
Wij kijken ernaar uit en hopen je dan weer in levenden lijve te ontmoeten.

De allereerste blazersklas met De Open Kring Nijkerk hebben we gisteravond afgesloten met een groots concert met het opleidingsorkest. Het is heel leuk om te zien en horen hoe de kinderen de afgelopen weken het instrument hebben leren bespelen.
We hopen dat we de kinderen zo hebben laten ervaren dat blaasmuziek eigenlijk heel cool is en ze te inspireren om ook zelf muziek te maken.

Ben jij ook geïnteresseerd in een gesubsidieerde blazersklas op school? Neem laagdrempelig contact op met opleidingen@nsfc.nl

📸 https://www.nijkerkerveen.org/open-kring-houdt-slotconcert-met-nijkerkse-fanfare/


De Rabo ClubSupport is weer van start!
Vorig jaar hebben we van jullie 94 stemmen gekregen. Een waanzinnig aantal wat ons ook een geweldig bedrag heeft opgeleverd dat we goed hebben kunnen besteden 🥳

Kunnen we dit jaar weer op jullie support rekenen? Dat zou heel, heel gaaf zijn. Je kunt op ons stemmen via je Rabobank App of via https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/club-overzicht/clubdetail?id=213685 Rabobank #RaboClubSupport


Het was zo tof om zaterdag op deze manier de deelnemers van de Ommetje challenge in Gemeente Nijkerk te supporten tijdens hun laatste loodjes! Hersenstichting @hersenstichting #ommetje @fysiodenijeveste

📸 @aaltguliker


De blazersklas!

Sinds kort bieden wij een blazersklas aan. Een programma waarin leerlingen van basisscholen een paar weken kennis leren maken met muziekinstrumenten.

Deze leerlingen van de Open Kring hebben nu al het geluk om te ervaren hoe tof het is om blaasmuziek te maken. Ben je enthousiast geworden voor zo’n project op de basisschool waar jij werkt of waar je kinderen naartoe gaan? Check snel www.nsfc.nl/cultuureducatie en zegt het voort!


#zinin!