Nieuws


ZOMERVAKANTIE

Afgelopen zaterdag hebben we het seizoen afgesloten met onze jeugd en leerlingen. Dit deden we met een voorspeelochtend, lunch en uiteindelijk een vossenjacht in het centrum van Nijkerk.
Het was een super geslaagde dag. De leerlingen hebben geschitterd tijdens de voorspeelochtend en hebben zich goed vermaakt tijdens de vossenjacht, waar de vossen alles uit de kast trokken om zich in hun rol in te leven. Voor herhaling vatbaar! Het groepje dat als eerste het woord ‘diminuendo’ had geraden en de betekenis wist, won een lekker ijsje!

Volgend seizoen zal de opleidingscommissie weer evenementen voor de leerlingen organiseren, dus ik kijk uit naar de gezelligheid van deze geweldige groep leerlingen, wat een toppers!


Dag lieve volgers,

Voor ons is de zomervakantie ingeluid. Dit deden wij gisteravond met ons slipperconcert, helaas werd het door het weer meer een warme klerenconcert. Ondanks het weer was het wel een heerlijke sfeer op het plein! Met de Queen-act van het opleidingsorkest, Afslag Nijkerk, Kabaal, het fanfareorkest en niet te vergeten het super enthousiaste publiek!

Helaas is dit het laatste concert waarbij Marcus Wiebenga Afslag Nijkerk en Kabaal dirigeerde. Marcus, bedankt voor al je werk en inzet voor de slagwerkgroepen de afgelopen jaren!


ZOMERCONCERT

Onze voorbereidingen zijn in volle gang; u geniet vrijdag van een hapje en drankje op het Plein terwijl wij de muziek verzorgen!

De dag erop, zaterdag 13 juli, laten onze leerlingen tijdens de voorspeelochtend horen waar zij het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest. Met een aansluitende vossenjacht luiden wij de zomer in!

Volg ons op Instagram @nijkerks_nsfc om meer foto’s en video’s van ons te bekijken.


ZOMERCONCERT

Terwijl u een hapje, drankje of ijsje nuttigt op een van de terrasjes op het Plein in Nijkerk, trakteren wij u op heerlijke muziek! Wees er dus bij op vrijdag 12 juli om 20.15 uur!

Grand Café LUST Eetcafé Old Niekark Japas Nijkerk Cafe Princesse Coava Eethuys Marktzicht Jij En Ik Nijkerk De Waegh Ei8ht food&drinks

VVV LekkerNijkerk Nijkerk (gemeente) De Veense CourantGESLAAGDEN

Wat zijn we trots op onze leerlingen die afgelopen zaterdag een HaFaBra diploma hebben behaald! In totaal hebben drie dwarsfluitisten, een bugelist en een saxofonist hun diploma behaald. Van harte gefeliciteerd, we zijn trots op jullie!

Elk jaar gaat er een groep leerlingen op examen. Eerst voor hun theorie en verderop in het jaar voor praktijk. Zodra beide examens behaald zijn, krijgt de leerling het diploma.

Wil jij ook een muziekinstrument leren spelen en diploma’s halen? Ga dan naar www.nsfc.nl/inschrijven


MUZIEK IN DE SAMENLEVING

Het is onmisbaar, het is overal. In de supermarkt, het treinstation, op school en… in Nijkerk op straat, in kerken, op het Plein. Met muziek verbinden wij mensen tijdens een wandeltocht, maar proberen ook een oase te creëren waar Nijkerk tot rust kunnen komen.

Ik vind het belangrijk dat muziek een onderdeel uit blijft maken van het Nijkerks straatbeeld, u toch ook? Maak dit mede mogelijk door nu donateur te worden, u doneert ons een bedrag per jaar en in ruil daarvoor verrijken wij uw leven met muziek. Deal? Deal! Geef u nu op als donateur, alvast dank voor uw steun!

https://www.nsfc.nl/donateur-worden/


AVONDVIERDAAGSE

Afgelopen week liepen wij ondanks de regen en dreigende onweersbuien de Avondvierdaagse-Vathorst en Avondvierdaagse Ermelo. Het zijn uiteindelijk twee mooie feestjes geworden met een enthousiast publiek!

Vrijdag 21 juni zullen wij de Avondvierdaagse Leusden lopen, we zien jullie dan!

De Stad Amersfoort Gemeente Amersfoort Het Kontakt Ermelo Ermelo.nieuws.nl Gemeente Ermelo Leusder Krant Gemeente Leusden VVV Leusden VVV Ermelo


AVONDVIERDAAGSE – ERMELO & VATHORST

Komende week kunt u ons horen en zien tijdens de avondvierdaagse. Op donderdag 6 juni spelen wij bij de Avondvierdaagse Ermelo en op vrijdag 7 juni zullen wij dit doen bij de Avondvierdaagse Vathorst. We hebben dit jaar ons repertoire wat aangepast, dus kom en geniet!


VELUWE WANDELTOCHT

Ik wil u graag meenemen op een reis door de tijd. Het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps verleent al jaren haar medewerking aan de Veluwe Wandeltocht Nijkerk. Door de jaren heen is het tenue van het korps een aantal keer veranderd om uiteindelijk te eindigen in ons huidige uniform, welke we inmiddels al weer tien jaar dragen!
We hebben een aantal foto’s uit de oude doos gehaald, allemaal genomen tijdens de wandeltocht. De foto’s komen uit verschillende perioden, respectievelijk 1966, jaren ’70, 1978, 2009 en uiteindelijk 2019.

Hoe zullen we er over 10 jaar bij lopen? Ik ben heel benieuwd!

#Veluwewandeltocht #Nijkerk


VELUWE WANDELTOCHT

Zaterdag is het de Veluwe Wandeltocht 25 mei 2019. Dus heeft u de ijsbonnen, snoepzakken en bloemen al in huis gehaald voor de dappere wandelaars?
Wij zullen als corps de wandelaars ook een hart onder de riem steken door ze tijdens het wandelen van een deuntje te voorzien. Dit jaar ook met een aantal nieuwe nummers in het repertoire 🙂.

Wilt u ons ook een hart onder de riem steken? Dat vinden wij heel lief! U kunt dit doen door op ons te stemmen via www.clubvanhetjaar.nl of door te juichen en te joelen als u ons ziet lopen zaterdag 😉. Tot dan!

Als u ons volgt op Instagram (nijkerks_nsfc), dan krijgt u zaterdag een kijkje achter de schermen.

Veluwe Wandeltocht Nijkerk


CLUB VAN HET JAAR – STEM STEM STEM!

De eerste tussenstand is bekend! We staan 1e van Nijkerk en 23e van Gelderland. Met jouw stem blijven we verzekerd van deze plek (of misschien eindigen we zelfs hoger!).
Stemmen is simpel: ga naar www.clubvanhetjaar.nl en stem op ons. Dankjewel!
#clubvanhetjaar


CLUB VAN HET JAAR

Vorig jaar wonnen we als cultuurclub van Nijkerk, dat was een hart onder de riem voor ons! Stemt u dit jaar weer? Ga naar de site, zoek het Nijkerk Stedelijk Fanfare Corps onder cultuur in Nijkerk, stem en bevestig je stem in de e-mail die je ontvangt.
Duizendmaal dank voor jouw stem!

www.clubvanhetjaar.nl


Even voor 20 uur klonk het Signaal Taptoe Infanterie door het vernieuwde Van Reenenpark, foutloos geblazen door Mattijs Blankesteijn. Het was een prachtige herdenking, goed georganiseerd door 4 en 5 mei Nijkerk en prachtig vastgelegd door onder anderen Aalt Guliker en Robin Sandberg.


VANAVOND HERDENKEN WE.
Stille tocht start om 19 uur bij het stadhuis. De herdenking is in het Van Reenenpark.


DODENHERDENKING

Komende zaterdag 4 mei herdenken wij alle oorlogsslachtoffers tijdens de Nationale Dodenherdenking. Hierbij zal Afslag Nijkerk de stille tocht in Nijkerk begeleiden, welke om 19 uur vanaf het Stadhuis Nijkerk vertrekt. Vanaf 19.40 uur zal het fanfareorkest de gelegenheid muzikaal omlijsten en Mattijs Blankesteijn zal dit jaar weer het Signaal Taptoe Infanterie blazen. De gelegenheid vindt dit jaar weer plaats in het geheel vernieuwde van Reenenpark in Nijkerk. Deze avond in samenwerking met 4 en 5 mei Nijkerk en Oranjevereniging Nijkerk.


KONINGSDAG

Ondanks de weersvoorspellingen hebben wij een prachtige koningsochtend gehad! Een groep blazers begon vanmorgen heel vroeg te musiceren bovenop de toren. Vervolgens een regenbui getrotseerd om op het Molenplein team Nijkerk uit te zwaaien (die nam deel aan de regioquiz in Amersfoort) en de aubade te begeleiden. Tot slot hebben we een aantal oud-Hollandse liederen gespeeld op de afdelingen van de Pol.


KONINGSDAG

Koningsdag betekent ‘s morgens heel vroeg van de toren blazen en vervolgens de aubade op het Molenplein begeleiden. We starten straks rond 9.15 bij De Pol en lopen dan richting het centrum. Tot straks!


Tijdens deze prachtige paasochtend mochten wij met een ensemble de dienst in de Kruiskerk begeleiden. Voorafgaand verleenden we samen met muziekvereniging Concordia medewerking aan de paasbijeenkomst op de begraafplaats, met dank aan Aalt Guliker en Kees van den Heuvel voor de mooie foto’s!


EERSTE PAASDAG

Dit jaar zullen wij op eerste Paasdag in samenwerking met muziekvereniging Concordia op de Paassamenkomst op de begraafplaats spelen (zie artikel). Aansluitend zal een ensemble samengesteld uit orkestleden de dienst in de Kruiskerk om 9.30 uur opluisteren. Tevens zal het saxofoonkwartet een prachtig stuk ten gehore brengen.

https://www.nijkerkerveen.org/paassamenkomst-op-eerste-paasdag/?fbclid=IwAR2Fa-F-dJIRMTeCRykBwnSDj0jpLySo-4L4KljQ_KjVJTPRuHuqk9OBabA


OVERLIJDENSBERICHT
Afgelopen woensdag is ons Ere-lid Rinus Hoekstra op 90 jarige leeftijd overleden. Rinus is lang lid geweest van het NSFC en bespeelde de alt-hoorn.

Aanstaande maandag zal de uitvaart plaats vinden te Amersfoort. Ons medeleven gaan uit naar de naaste familie en vrienden.


Wauw, dat was ons voorjaarsconcert. We begonnen met de Queen act van het opleidingsorkest. Vervolgens namen Kabaal en Afslag Nijkerk het over, waarbij Afslag ook weer een act neerzette met enkel afval, een feestje om naar te kijken! Het saxofoonkwartet vulde energiek de tijd tijdens de podiumwissel op. Het fanfareorkest stond er vandaag wegens ziekte onder leiding van Bert Koekkoek. Er werd bij het fanfareorkest ook gesoleerd, door Nadia. Zij speelde Camille en wauw wat deed zij dat goed! Het dwarsfluitensemble speelde tussendoor nog een aantal stukken en de avond werd met z’n allen afgesloten met een samba.

Aalt Guliker bedankt voor je prachtige reportage en wat is het heerlijk om je altijd te zien genieten als je foto’s komt maken! De volledige reportage vindt u op https://www.nijkerkerveen.org/spetterende-queen-act-opent-voorjaarsconcert-nsfc/?fbclid=IwAR1NZVLm29mStzXDyxu8fjHK1vP6_-UJF3uYDZtBqQf91jCsMF30wr4fI-M.

Aan het publiek: bedankt voor jullie enthousiasme en warme reacties! En van de Queen act ziet u dit jaar hoogst waarschijnlijk nog meer…. blijf op de hoogte en volg ons op Facebook en Instagram (@nijkerks_nsfc)


WINNAAR TOEGANGSKAARTEN
Wie is de gelukkige winnaar van de twee toegangskaarten voor het voorjaarsconcert komende zaterdag 30 maart? Het is Wilbert Van de Schepop! Stuur ons een berichtje Wilbert, dan bespreken we de details even.

Niet gewonnen? Niet getreurd. Bij Expert Nijkerk koop je nu in de voorverkoop een kaart voor 7,50 euro. U kunt er ook aan de deur voor kiezen om donateur te worden, zo helpt u ons en krijgt u leuke korting. Tot zaterdag!


VOORJAARSCONCERT – JEUGDORKEST

Het jeugdorkest neemt u mee naar de 80’s met Queen. En ik kan u vertellen: het wordt gaaf!

Kaartjes zijn nu verkrijgbaar bij Expert Nijkerk. Vergeet niet ons evenement te volgen om op de hoogte te bllijven van de laatste updates. Tot de 30ste!


VOORJAARSCONCERT – KABAAL!

Bij KABAAL! zijn de voorbereiding voor 30 maart in volle gang. Dit jaar zullen zij vergeleken met de afgelopen jaren meer melodische stukken spelen, kom het beleven tijdens ons VOORJAARSCONCERT op ZATERDAG 30 MAART.

Kaarten voor het voorjaarsconcert zijn nu verkrijgbaar bij Expert Nijkerk. Neem deel aan ons evenement om op de hoogte te blijven van de laatste updates. Graag tot de 30ste!